4 Ocak 2013 Cuma

höşmerim


insanların tatlı bir şey için kullandıklarını ilk defa duyduğumda şaşırmama sebep olan kelime. demek böyle bir şey de varmış... yıllar oldu, artık şaşırmıyorum. ancak acaba bizim höşmerimden haberi olan başka kimse var mı diye merak etmekten de kendimi alamıyorum. burdur yöresinde, bir tatlının değil bir çeşit kaymak kavurmasının adıdır. görünüşü kavrulmuş kıyma ile tulum peyniri arasında bir yerlerdedir. yufka ekmeği ile kahvaltılık olarak yenebileceği gibi, çeşitli yemeklerin içine kavrulmuş kıyma gibi konabilir, bilhassa erişteden yapılan makarnanın üzerine dökülebilir. sahanda yumurta ile de şahane olur. harikulade bir lezzeti vardır. yağlı ve tuzlu olması sebebiyle kalp-damar hastalığı olanlara kesinlikle tavsiye edilmez. "atın ölümü arpadan olsun" demeden önce, bizim köye bir uğrayıp hipertansiyon ve felç gibi rahatsızlıkların yaygınlığı hakkında bir fikir edinmeniz isabet olur.
#2262619 - sirkencubin  - 21.10.2011   23:02

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder